Sedum dak aanleggen
een mooi stukje groen op jouw dak

Haal de natuur naar jouw dak! En bouw je eigen daktuin. Dat kan dus met een sedumdak. Oftewel, een groen dak met vetplantjes of zelfs mooie bloemen. Zo’n dak is een groen feestje om te zien. En biedt allerlei fijne voordelen. Zo is het een goede bescherming van je dak, voorkomt het wateroverlast en zorgt het voor een goede isolatie. Win-win-win! Wij van Groen Imago leggen graag een groen dak bij jou aan.

Waarom een sedumdak aanleggen?

Een groen dak is ten eerste een mooie en vrolijke bedekking van jouw dak. Zeg nu zelf: zo’n dak vol plantjes en soms zelfs bloemen is toch een stuk gezelliger dan een betonnen dak of een dak met dakpannen. Daarnaast is een sedumdak goed voor het milieu. Het vergroot de biodiversiteit en brengt de natuur terug naar de stad (of het dorp). Zo’n dak kan zelfs insecten, vlinders en vogels aantrekken. Een vrolijk gezicht!

Maar er is er méér. Zo kun je met een sedumdak ook wateroverlast tegengaan. Door klimaatverandering valt er de laatste jaren meer regen dan de Nederlandse riolen aankunnen. De planten op een sedumdak gaan dit probleem tegen. Ze nemen het regenwater op en geven het geleidelijk aan af. Dat is beter voor de riolen. Ook neemt een sedumdak fijnstof en CO2 op, twee stoffen die milieubelastend zijn. Een sedumdak is dus een mooie stap voor het milieu!

Nog meer voordelen van een sedumdak

Een sedumdak aanleggen biedt daarnaast nog extra voordelen:

 • Zo’n dak werkt geluiddempend, waardoor je minder geluidsoverlast ervaart.
 • De plantjes werken isolerend, waardoor de ruimte onder het dak koeler blijft.
 • Je dak gaat 2-3x langer mee doordat de plantjes het dak beschermen.
 • Je bespaart op je energierekening, omdat er door de planten minder warmte verloren gaat.

Heb je zonnepanelen op je dak? Een sedumdak aanleggen bij zonnepanelen is een extra slimme zet. Zonnepanelen werken minder goed bij extreem hoge temperaturen. Doordat de sedumplantjes warmte absorberen, kunnen zonnepanelen beter hun werk doen. Dit komt de opbrengst van zonnepanelen ten goede.

Verder is een groen dak onderhoudsvrij. Zelfs in langdurig droge periodes onderhoudt het dak zichzelf. Als de plantjes wat rood kleuren, wordt dit door een regenbui weer opgelost. 

Sedumdak aanleggen. Hoe werkt dat?

Ben jij geïnteresseerd in een sedumdak? Of ben je benieuwd naar de opties daarvoor voor jouw dak? Wij komen graag jouw dak inspecteren. Dan bekijken we of jouw dak geschikt is en vertellen we je meer over de mogelijkheden. Ook luisteren we natuurlijk naar jouw wensen. Wat voor groen vind jij mooi? En wat zoek je verder precies in een groen dak?

Een sedumdak aanleggen kan het hele jaar door. Het is geschikt voor platte daken of voor schuine daken met een maximale hellingshoek van 25 graden. Het systeem kan eenvoudig verwijderd en teruggeplaatst worden. Handig als je dak een keer geïnspecteerd moet worden! Het sedum kan zo’n 48 kg per m2 aan gewicht aan. Eroverheen lopen is dus vaak ook geen probleem.

Waarom een sedumdak van Groen Imago?

 • Jouw eigen stukje groen op het dak
 • Deskundig meekijken naar jouw dak
 • Profiteer van de vele voordelen van een groen dak
 • En van onze uitgebreide ervaring met groene daken aanleggen
 • Creatieve en inspirerende ideeën waar jij zelf niet op komt
 • Altijd de beste kwaliteit planten
 • Een persoonlijk ontwerp en oog voor jouw wensen

Ook een groen dak laten aanleggen?

Wil jij ook een stukje groen naar jouw dak halen? Of ben je gewoon benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen je er graag vrijblijvend meer over.

Vraag vrijblijvend informatie op via martien@groen-imago.nl
Of bel naar 06 – 31 97 29 24