Een groene muur of
verticale tuin binnen?
Wij maken het!

Wist je dat een groene omgeving bijdraagt aan een gezonder leefklimaat? En aan een meer gezellige sfeer? In een groene omgeving presteer je beter en voel je je zelfs gelukkiger. Het is dus niet zonder reden dat steeds meer mensen groen in huis of naar kantoor halen. En dat kan nu op een wel heel bijzondere manier: niet met planten in potten, maar met een groene muur. Oftewel, een verticale tuin binnen of buiten. Wij geven jouw muur graag een groene twist.

Een groene muur van Groen Imago

Bij Groen Imago is een groene muur niet zomaar een muur voorzien van planten. Nee, onze ontwerpen zijn altijd doordacht en gebaseerd op jouw wensen. Ook werken wij met een handig modulair systeem. Elke plant heeft een bakje met eigen watervoorziening. Heel onderhoudsvriendelijk dus! En zowel binnen als buiten toe te passen.

 

Je kunt zelf kiezen naar welke afmeting qua muur en naar welk type planten jouw voorkeur uitgaat. Ben je uitgekeken op een bepaalde plant? Dan kun je er eenvoudig een nieuwe plant in zetten. Ideaal!

Waarom een groene muur?

Een groene muur ziet er stijlvol uit en geeft sfeer. Het is een mooie manier om bijvoorbeeld ruimtes op kantoor van elkaar te scheiden. Of om een saaie bakstenen muur op te leuken of een wachtkamer een groene oppepper te geven.
Daarnaast biedt een groene muur mooie voordelen.Bijvoorbeeld voor het milieu, voor je gezondheid en voor je concentratie. Wist je dat planten zelfs kunnen zorgen voor meer geluk? Een paar voordelen van een groene muur of verticale tuin binnen zijn:

 • De planten werken geluiddempend.
 • De planten zorgen voor meer zuurstof in de ruimte.
 • Ze nemen milieubelastende stoffen als fijnstof en CO2
 • Zo’n muur zorgt voor privacy.
 • Ze vormen een mooie afscheiding, bijvoorbeeld tussen ruimtes.

Een groene muur met planten

Er zijn heel wat planten die ideaal zijn voor een verticale tuin binnen of buiten. Vele planten doen het namelijk prima op verticale oppervlakten met weinig of zelfs geen grond. Precies dat soort planten plaatsen wij in de bakjes op een groene muur. Wij adviseren je er graag over en maken je blij met een ontwerp op maat. Zodat de groene muureen mooi geheel vormt dat aan al jouw wensen voldoet. Voor onze groene muren – en voor al onze ontwerpen – gebruiken wij alleen binnen- en buitengroen van de beste kwaliteit. We willen namelijk dat jij heel lang van het groen kunt genieten. Daarom kopen we al onze planten met zorg in.

Waarom een verticale tuin van Groen Imago?

Kiezen voor Groen Imago betekent kiezen voor:

 • De groenspecialist met 20 jaar ervaring (gewerkt voor bekende stylisten)
 • Creatieve en inspirerende ideeën waar jij zelf niet op komt
 • Altijd de beste kwaliteit planten
 • Uitgebreide kennis van en advies over groen
 • Altijd een persoonlijk ontwerp en oog voor jouw wensen
 • Ontwerpen voor zowel particulieren als bedrijven
 • Advies en tips om jouw planten lang mooi te houden

Ook een groene muur of verticale tuin binnen?

Ben jij overtuigd dat ook jouw huis, kantoor of buitenruimte een groene muur kan gebruiken? Schakel ons in om jouw groene wensen te realiseren. We vertellen je graag meer.

Mail naar info@groen-imago.nl. Of bel naar 06 – 31 97 29 24. Laten we eens geheel vrijblijvend kennismaken.